pátek 12. června 2020

Tagliatelle s citronem (Tagliatelle al limone)

Název zní možná trochu zvláštně, ale nebojte se, není to kyselé! Jde o jednoduchou přípravu těstovin s osvěžující citronovou chutí, které přijdou vhod především v horkých dnech.
*********************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
320 g tagliatelle ( dlouhé, asi půl cm široké nudle)
50 g másla
strouhaná kůra z 1 citronu
1/2 sklenky suchého, bílého vína
100 - 150 ml smetany nebo šlehačky
trochu masoxu nebo jiného polévkového koření
špetka sladké papriky
špetka pepře
sekaná čerstvá petrželka
strouhaný parmezán na posypání
*********************************************************************************************************************
Zatímco dáte vařit vodu na tagliatelle, připravte si hlubokou pánev, tak velkou, aby se do ní vešly uvařené těstoviny. Dejte do ní máslo, nechte rozpustit, vhoďte nastrouhanou citronovou kůru, jakmile zpění, přilijte víno a zvyšte plamen, aby se odpařil alkohol. Když už není cítit, přidejte citronovou šťávu, trochu masoxu nebo polévkového koření, smetanu či šlehačku, papriku a pepř. Uvařte tagliatelle podle návodu v osolené vodě, sceďte a ihned vložte do omáčky, zamíchejte, posypejte hojně parmezáne a sekanou petrželkou. Rychle promíchejte a podávejte. Na talíři si každý ještě může přidat parmezán podle chuti.
Pokud by se vám omáčka zdála moc hustá, nechte si stranou trochu vody, ve které se tagliatelle vařily a použijte jí na rozředění. Tímto způsobem se v Itálii ředí všechny omáčky na těstoviny, když příliš zhoustnou. 
BUON APPETITO!





Žádné komentáře:

Okomentovat