pondělí 8. června 2020

Smaženky

Těmto smaženkám říkáme i "falešné řízky". Jsou dobré jak k obědu, tak k večeři a spolu se zeleninovým salátem získáte rychlé jídlo.
*************************************************************************
INGREDIENCE:
2 vejce
3 lžíce tvrdého, strouhaného sýra
sekaná petrželka
strouhanka na zahuštění
pepř, olej na smažení
*************************************************************************
Vejce rozšlehejte v hlubší misce nebo talíři, přidejte sýr, špetku pepře, sekanou petrželku a tolik strouhanky, aby vzniklo řidší těstíčko. Nechte ho odpočinout asi čtvrt hodiny, během této doby zhoustne, kdyby zůstalo moc řídké, přidejte trochu strouhanky. 
Tvořte placičky, nejlépe to jde navlhčenýma rukama. Když trochu rozbrázdíte vidličkou, budou pak křupavější. Smaží se na horkém oleji, pak vyjměte na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Můžete je samozřejmě vylepšit, např.strouhanou zeleninou, nebo uzeninou.
Další varianta je jako zavářka do vývaru, takhle jí používají v Itálii:
těstíčko uděláme trochu hustší a přidáme víc sýra, nejlépe parmezánu. necháme uležet a pak tvrdší hmotu nastrouháme na hrubém struhadle. Rozložíme v širší vrstvě, necháme ještě chvíli oschnout a pak vhazujeme do vařícího vývaru. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. BUON APPETITO! 



Žádné komentáře:

Okomentovat