úterý 9. června 2020

Smažená treska s bylinkami (Merluzzo fritto alle erbe)

Tresca je oblíbená ryba - má jemné maso a je bez kosti. Pro dnešek jsem vybrala pečenou tresku obalenou v ochucené strouhance. Jako přílohu dělám většinou hranolky a tatarskou omáčku, kterou připravuji doma, z trošky cibulky, petržele, lžíce kaparů - vše jemně nasekám, pak přidám malou lžičku plnotučné hořčice a nakonec majonézu.
*********************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
4 - 6 plátků tresky
100 g strouhanky
směs nasekaných bylinek (rozmarýn, šalvěj, oregano, trochu papriky nebo peperončína)
2 - 3 stroužky prolisovaného česneku
olej, sůl a pepř
hrst kukuřičných lupínků
*********************************************************************************************************************
Strouhanku dáme do hlubší mísy a přidáme bylinky, česnek a podle chuti i hrst rozdrcených kukuřičných lupínků.
Nejsou nutné, ale dodají pokrmu větší křupavost. Vše dobře promícháme a pak ve směsí obalujeme osolenou a opepřenou rybu. Dobře přitlačíme, aby neopadala a smažíme po obou stranách do zlatova. BUON APPETITO!


Žádné komentáře:

Okomentovat