Štrůdl je v naší rodině tak oblíbený, že bych ho mohla péct každý týden. Aby byla trochu změna, udělala jsem ze stejných ingredienci tento koláč.
*************************************************************************
INGREDIENCE:
4 velká jablka-nejlépe renety,nebo jiný druh,nepříliš šťavnatých jablek
listové těsto (i mrazené), rozválené do kulata
2 lžíce cukru
půl lžičky skořice
2 lžíce rozinek
2 lžíce ořechů-rozdrcených
lžíci-až dvě rozpuštěného másla
špetku citr.kůry
***************************************************************************Jablka nakrájíme na kousky a s troškou vody, cukrem a skořicí dáme vařit,až jsou kašovitá. Přidáme hrozinky, sekané ořechy, citr.kůru a necháme vychladnout. Pokud je směs příliš vodnatá, rozdrtíme do ni par piškotů nebo suchých sušenek.Chcete-li, nechte si půl jablka na ozdobu-já jsem ho nastrouhala navrch.
***************************************************************************Jablka nakrájíme na kousky a s troškou vody, cukrem a skořicí dáme vařit,až jsou kašovitá. Přidáme hrozinky, sekané ořechy, citr.kůru a necháme vychladnout. Pokud je směs příliš vodnatá, rozdrtíme do ni par piškotů nebo suchých sušenek.Chcete-li, nechte si půl jablka na ozdobu-já jsem ho nastrouhala navrch.
Testo rozválíme na plát o něco větší, než je forma,ve které budeme péct. Formu vyložíme papírem na pečení, nebo vytřeme máslem a vysypeme moukou.
Vložíme do formy tak, abychom meli vyšší okraj. Vychladlou jablečnou směs vlijeme na testo a okraje přehneme. Pokapeme máslem a těsto jím přetřeme. Dame péct do trouby asi na 25 minut při 180-200 stupních až okraj zezlátne.
Žádné komentáře:
Okomentovat