středa 10. června 2020

Kuřecí Stroganoff

Většinou nepublikuji recepty, které jsem převzala z jiného blogu, ale tenhle pokrm se u nás těší takové oblibě, že udělám výjimku. Inspiraci jsem našla na blogu Ivy BABČINY RECEPTY
*****************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby
500 g kuřecího masa
1 větší cibule
300 g žampionů nebo sušených hub
1 lžička sladké papriky
2 stroužky česneku
kelímek kysané smetany
rajský protlak nebo konzerva sekaných rajčat
sůl a pepř
olej
*****************************************************************************************************************************
Recept jsem si trochu přizpůsobila mému vaření, dělám ho již po paměti. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky. Nakrájenou cibuli na jemné plátky vložíte na horky olej, nechte zesklovatět, pak přidáte česnek, jen krátce osmahnete,pak maso, papriku a zamícháte. Potom vložíte nakrájené žampiony, nebo když je nemam, dám hrst namočených a vyždímaných sušených hub. Přidáte rajčata nebo protlak, krátce povaříte a přilijete smetanu. Nakonec posypu na talíři sekanou petrželkou.
Většinou podávám s dušenou rýží,ale tentokrát jsem uvařila špaldu. Je to starodávná, italská cereálie, vím, že u nás se prodává mouka, nevím, jestli cereálie jako taková. Je podobna rýži nebo krupkám. Můžete použít i neloupanou rýži, je jí trochu podobná, nebo normální,prostě co vám nejvíc chutná. BUON APPETITO!




Žádné komentáře:

Okomentovat