neděle 7. června 2020

Pomerančová bábovka s čokoládou

Sezóna pomerančů je v plném proudu a tak jsem se rozhodla upéct pomerančovou bábovku. Čokoláda sice v původním receptu nebyla, ale s ní je rozhodně lepší! :-))
***************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
75 g másla
3 vejce
šťáva ze dvou pomerančů
180 g cukru
250 g mouky
1 prášek do pečiva s vanilkou
strouhaná kůra z půlky pomeranče
2 lžíce oleje
špetka soli
čokoládové lentilky nebo nahrubo nasekaná čokoláda
*******************************************************************************************************
Vymačkáme šťávu z pomerančů a dáme stranou.Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme jedno vejce za druhým -je potřeba aby oboje,tuk i vejce,měly stejnou pokojovou teplotu,jinak se směs srazí.
Pak přidáváme střídavě trochu pomerančové šťávy a prosátou mouku s vanilkou a práškem do pečiva, olej, špetku soli a nakonec strouhanou kůru - nejlépe z neošetřených pomerančů, nebo alespoň dobře omytých.
Čokoládové lentilky nebo čokoládu promícháme se lžičkou mouky - tak v těstě nepadá ke dnu.Hustota těsta záleží i na množství pomerančové šťávy,pokud je husté, přidáme jí ještě trochu nebo naopak dáme trochu mouky.Pečeme ve vymazané a vysypané formě na bábovku asi 35 minut při 170-180 stupních. BUON APPETITO!


Žádné komentáře:

Okomentovat