pátek 12. června 2020

Fazolky s uzeninou (Fagiolini con la pancetta)

Pro dnešek připravíme rychlý, zeleninový pokrm, opět jak se říká "z jednoho hrnce".
Budeme potřebovat zelené fazolky a uzeninu, nejraději používám "pancettu", což je taková libovější slanina, ale můžete dát i anglickou slaninu, klobásku, šunku nebo šunkový salám.
*********************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
600 g zelených fazolek
200 g uzeniny podle chuti
2 stroužky česneku
malá cibulka nebo šalotka
3 čerstvá, dobře zralá rajčata (nebo plechovku sekaných rajčat)
olej, peperončíno
*********************************************************************************************************************
Očištěné fazolky nakrájím na kousky (4-5 cm) a krátce povařím v malém množství mírně osolené vody. Vložte je, až se voda začne vařit a po 2 minutách vyndejte a vhoďte do studené vody. Udrží si hezkou zelenou barvu, odborně se tomu říká "blanšírování". Vodu, ve které se vařily si nechte stranou na eventuální podlévání.
Do kastrolu nebo větší pánve dáme na slabá kolečka nakrájenou cibulku, necháme zpěnit a přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a lehce orestujeme. Pak vložíme fazolky a utřený nebo prolisovaný česnek. Dobře zamícháme, přidáme rajčata (čerstvá spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky), opět promícháme a necháme vařit až jsou fazolky měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou z fazolek. Dochucuje se peperončínem, sůl většinou není potřeba, protože uzenina je dost slaná. BUON APPETITO!


Žádné komentáře:

Okomentovat