úterý 2. června 2020

Hrníčkový koláč s jablky

Hrníčkové recepty jsou oblíbené pro svou praktičnost, žádné vážení, stačí hrnek o obsahu 250 ml, ale může být klidně o něco menší nebo větší, protože poměry zůstanou stejné. Jde jen o to, jak velký moučník chcete mít. 
***************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
1 hrnek krupice
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru
1 balíček prášku do pečiva
4 jablka
1/2 balíčku tuku nebo másla 
šťáva z 1 citronu a trochu strouhané kůry
rozinky, sekané ořechy, špetka skořice
***************************************************************************************************************
Krupici smícháme s moukou, cukrem a práškem do pečiva. Pokapeme polovinou citr.šťávy a přidáme rozsekaný tuk. Rozdrobíme jako na drobenku. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s předem namočenými a vymačkanými hrozinkami, trochou skořice, strouhanou kůrou z citronu, rozsekanými ořechy a pokapeme zbytkem citr.šťávy. 
Do vymazané a vysypané formy dame 1/3 drobenky, pak polovinu jablek, druhou třetinu drobenky, zbytek jablek a poslední část drobenky. Na povrch koláče dáme několik kousků másla a můžeme posypat nasekanými ořechy (dala jsem piniové oříšky) nebo mandlemi anebo nechat jen tak. Pečeme při 180 stupních až zezlátne, asi 35-40 minut. BUON APPETITO!

Žádné komentáře:

Okomentovat