Proč se těmto nudlím říká právě vídeňské nevím, možná jsou opravdu populární nebo narozené ve Vídni.. U nás doma to bývala oblíbená, rychlá úprava těstovin, kterou jsem zkusila i v Itálii a chutná jim! Dá se připravit ze surovin, které míváme skoro vždy doma, ve spíži.
********************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 g širokých nudlí
1 konzerva hovězího masa ( asi 300 g)
nebo můžete použít i libové vařené hovězí, rozemleté nebo rozmixované
lžíce majoránky
lžička kmínu
malá cibulka
olej
sklenka rajského protlaku
sůl, pepř nebo peperoncino, případně utřený stroužek česneku
strouhaný parmezán na posypání nebo jiný tvrdý sýr
********************************************************************************************************
Na větší nebo pánev nebo kastrol s olejem dáme jemně nasekanou cibulku, přidáme koření a necháme jen zpěnit. Někdy jsem cibulku vynechala a dala pouze koření. Pak vložíme maso a promícháme, vlijeme rajský protlak, sůl, pepř nebo peperoncino a kdo má rád i utřený česnek. Necháme povařit a mezitím uvaříme nudle (nebo jiné těstoviny podle chuti) v osolené vodě. Když jsou téměř měkké, scedíme a vhodíme do pánve s omáčkou. Promícháme a necháme dojít. Posypeme strouhaným sýrem a znovu promícháme. Rozdělíme na talíře a podáváme. BUON APPETITO!
Žádné komentáře:
Okomentovat