neděle 7. června 2020

Klobása s brambory (Salsiccia con papate)


Jednoduchý a chutný oběd připravíte, pokud máte doma dobrou klobásu, pár brambor a rajský protlak. 
********************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
750 g brambor
500 g dobré klobásy
2 stroužky česneku
rajský protlak nebo loupaná rajčata v konzervě
trochu sekané petržele
olej, peperoncino (nebo pepř)
********************************************************************************************************
Brambory oloupeme a dáme vařit asi na 5 minut. Vodu nemusíme solit, klobásy bývají dost slané, eventuálně dosolíme až bude pokrm hotový. Klobásu sloupneme a nakrájíme na malé špalíčky, asi 3 cm. Do kastrolu dáme olej a osmahneme na něm celé stroužky oloupaného česneku, které pak vyjmeme. Do takto ochuceného oleje vložíme kousky klobásy, necháme mírně orestovat a přidáme sklenku rajského protlaku nebo na drobné kousky nakrájená, oloupaná rajčata. Slijeme vodu z brambor, dáme jí trochu stranou na pozdější rozředění a brambory dáme vařit spolu s klobásou. 
Vsáknou do sebe hodně šťávy, proto se nám možná bude hodit horká voda ve které se vařily.
Přidáme podle chuti peperoncino a dosolíme pokud je třeba. Podáváme horké, na talíři posypeme čerstvou petrželkou. BUON APPETITO!



Žádné komentáře:

Okomentovat