čtvrtek 4. června 2020

Pečený lososový pstruh s bramborami (Trota salmonata con patate)

Pstruh, kterého vidíte na obrázku, se jmenuje lososový. Jsou krmení krevetkami a díky tomu se jejich maso zabarví do lososově růžové. Můžete použít i normální pstruhy, nebo jinou rybu podle vlastní chuti. Já jsem použila vykostěné plátky pstruha, pokud byste chtěli nechat rybu vcelku, dejte jí do bříška buď pár snítek rozmarýnu a dva plátky citronu, nebo snítku petržele a stroužek česneku.
*************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
2 vykostěné půlky většího pstruha nebo 2 celí pstruzi
rozmarýn
2 plátky citronu 
sůl a pepř
na plátky nakrájené brambory - tolik, aby pokryly dno pekáčku v jedné vrstvě
malá cherry rajčátka krájená na půlky nebo kousky zralých, tuhých rajčat
pórek nebo mladá cibulka nakrájená na tenká kolečka
olivový olej a půl sklenky bílého vína
pár kousků másla
***************************************************************************************************************************
Brambory oloupáme, nakrájíme na půl cm plátky a dáme ovařit do osolené vody asi 4 minuty - musí zůstat tuhé. Rozprostřeme do olejem vymazaného pekáčku, na ně  nasypeme rozkrájená rajčata, pórek nebo cibulku, podlijeme 3 lžícemi vína a dáme péct. Asi po 5 minutách vložíme osolenou a opepřenou rybu, potřeme olejem, pokapeme vínem,přidáme kousky másla, plátek citronu a posypeme snítky rozmarýnu . Pečeme zhruba 10 minut,  během kterých rybu obrátíme. Nesmí se péct dlouho, aby se nevysušila. BUON APPETITO! 




Žádné komentáře:

Okomentovat