neděle 7. června 2020

Koláč s tvarohem, čokoládou a mandlemi (Crostata con la ricotta, cioccolato e mandorle)

Dnešní koláč je z lineckého těsta plněného tvarohem s čokoládovými pecičkami a povrchem posypaným mandlemi.
********************************************************************************************************
INGREDIENCE:
Linecké těsto:
180 g hladké mouky
120 g másla
60 g cukru
1 žloutek
Náplň:
250 g tvarohu (dávám rikotu)
2-3 lžíce moučkového cukru
1 vejce
2 plné lžíce čokoládových peciček nebo nahrubo sekané čokolády
30 g mandlových lupínků nebo půlených mandlí
********************************************************************************************************
Do prosáté mouky rozdrobíme tuk, promneme až se nadělají žmolky, pak přidáme cukr a žloutek, rozmícháme vidličkou a rychle vypracujeme těsto. Dáme odpočinout do lednice aspoň na půl hodiny. Mezitím si připravíme náplň - žloutek utřeme s cukrem do pěny, přidáme tvaroh a nakonec z bílků ušlehaný sníh (můžeme použít i bílek, který zbyl při přípravě těsta). Do utvořeného krému přidáme čokoládu.
Těsto vyválíme a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy - použila jsem formu o průměru 22 cm. Dáme předpéct do vyhřáté trouby na 180°. Když se těsto začne zabarvovat, vyndáme ho, pokud se uprostřed nafouklo, stlačíme lžící, aby zůstalo rovné. Vlijeme tvarohový krém s čokoládou a navrch dáme mandlové lupínky nebo půlené mandle. Vložíme zpět do trouby a necháme dopéct, zhruba dalších 15 minut, ale jako vždy se musíte řídit podle vaší trouby. BUON APPETITO!  


 





Žádné komentáře:

Okomentovat