úterý 2. června 2020

Frittata z cukínek (Frittata di zucchine)

Cukety se v Itálii sklízejí malé, když jsou bez semen. V italské kuchyni existuje spousta receptů, jak je připravit. Jedním z nejoblíbenějších je "frittata con le zucchine".
Rozdíl mezi frittatou a naší omeletou je v tom, ze frittata se opéká po obou stranách.
***************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 2 osoby:
4-5 malých cuketek
3-4 vejce
1 čerstvou cibulku,
 sůl, pepř, olej
***************************************************************************************************************
Na pánev s olejem dejte nakrájenou cibulku, nechte trochu zpěnit, přidejte na kolečka nakrájene cukety. Během pečení občas zamíchejte, aby se opékaly po obou stranách. Když jsou trochu opečené, můžete přikrýt pokličkou, změknou rychleji. Pak přidejte rozkvedlaná vejce se solí a trochou pepře.
Teď přijde nejdůležitější fáze!
Když je frittata na spodní straně opečená,obraťte jí ( já jí přesunu na větší talíř nebo na spodni stranu pokličky, přiklopím pánví a obrátím - chce to trochu cviku a opatrnosti ) a upečete i z druhé strany. Pravá italská frittata je na světě!
BUON APPETITO!

Žádné komentáře:

Okomentovat