úterý 2. června 2020

Těstoviny s párkem

Tohle není zrovna typicky italský recept, jak připravit těstoviny. Ale občas dělám pokusy stylu "co dům dal" a vyšlo to dobře, navíc se omáčka připraví v době, kdy se vaří těstoviny.
Ty jsou pak daleko chutnější, když připravíme omáčku a PAK je vložíme do ní a zamícháme, než naopak - t.j. polít těstoviny připravenou omáčkou. Schválně to vyzkoušejte!
********************************************************************************************************
Suroviny pro 4 osoby:
350 g těstovin (vřeténka, penne, kolínka)
100 g parku
sklenice rajského protlaku
2 lžíce smetany ( i zakysané)
trochu oleje,
petržel
strouhaný parmezán
********************************************************************************************************
Na větší hlubokou pánev (musi se do ni vejít i uvařené těstoviny) dame rozehřát olej, přidáme na kousky nakrájené párky (přepůlím podélně a pak krájím na půlkolečka). Trochu osmahneme, pak vlijeme rajsky protlak, krátce povaříme, ke konci přidáme smetanu. Již bez vaření posypeme sekanou petrželkou.
Uvařené těstoviny vhodíme do pánve, dobře promícháme a posypeme strouhaným sýrem.
BUON APPETITO!

Žádné komentáře:

Okomentovat