úterý 2. června 2020

Koláč s meruňkovou zavařeninou

Tento treny kolac (nebo spis buchtu) jsem vyzkousela v tydnu. Jde rychlou pripravu a jednoduche davkovani. Vysledkem je dortik, chutove pripominajici trenou buchtu plnenou marmeladou-ale pece se zaroven s ni.
************************************************************************************************************************************
3 vejce
150 gr polohr.mouky
pul vanicky tuku (125 gr,myslim ze u nas je stejna vaha)
90gr cukru
pul prasku do peciva
marmelada dle chuti-nebo povidla
spetka soli
cukrove granule-podle chuti
*************************************************************************************************************************************
Utreme tuk s cukrem do peny, pak pridavame jedno vejce po druhem - dalsi vejce pridame, az kdyz je predchozi dobre vpracovano, ale netreme zbytecne dlouho. Je lepsi, kdyz ma vse pokojovou teploty, jinak se smes muze srazit. Smichame mouku s praskem do peciva a soli a postupne pridavame do testa. Dobre promichame, nalijeme do mensi formy (zhruba 22 cm, pokud je kulata nebo na mensi pekacek, vylozeny pecicim papirem)
Na povrch testa vlozime asi 8-10 lzicek marmelady, ktera se behem peceni vnori do testa. Pokud mate radi, asi po 1o minutach peceni posypte buchtu cukrovymi granulemi. Pece se asi 25 minut.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat