neděle 7. června 2020

Krůtí roláda se špenátem a klobásou

Dnešní recept je z krůtího masa, ale můžete použít i kuřecí. Hlavní je, aby bylo rozříznuté na plát, který se pak dá dobře zavinout. Můžete udělat i dvě menší rolády.
********************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
600 g krůtího nebo kuřecího masa rozříznutého na plát
hrnek nadrobno nakrájené kořenové zeleniny
150 - 200 g klobásy nebo měkkého salámu
150 g uvařeného, rozsekaného špenátu
stroužek česneku
3 plátky sýra
sůl, pepř, olej
půl sklenky bílého, suchého vína
vývar na podlévání
********************************************************************************************************
Maso naklepeme, po celé ploše rozdrolíme klobásu nebo salám (můžeme i rozmixovat, ale necháme menší kousky), na něj dáme špenát ochucený utřeným česnekem se solí a nakonec položíme plátky sýra. Maso zarolujeme, ovážeme motouzem, nebo spíchneme párátky. Pak jej osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného oleje, opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme kořenovou zeleninu a osmahneme spolu s masem. Potom vlijeme bílé víno, zvýšíme plamen a necháme odpařit. Můžeme přidat i kousek másla pro chuť. Pak ještě trochu podlijeme horkým vývarem. Dusíme pod pokličkou, občas obrátíme a mírně podlijeme, vaříme asi 30 minut, 
Maso necháme chvíli odpočinout v hrnci, pak vyndáme a zabalíme do alobalu. Asi po 15 minutách rozbalíme, odstraníme motouz a párátka a nakrájíme na plátky. Maso se lépe krájí, když je odpočinuté a trochu vychladlé. Šťávu ohřejeme a pokud jí chcete jemnější, rozmixujte rozvařenou  zeleninu, není třeba dále zahušťovat. Vložíme plátky masa. prohřejeme a hned podáváme s brambory, hranolky, nebo bramborovou kaší. BUON APPETITO! 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat