úterý 2. června 2020

Kuře s paprikami

Tento recept dělám opravdu ráda, jednak je velmi chutný, jemné kuřecí maso vyváží silnější chuť paprik a pak je i hezký na pohled, zvlášť když použijete papriky různých barev. Pokud se v Itálii připravují jen jako příloha, říká se tomu také "la bandiera", což znamena "vlajka", protože jsou v ní 3 barvy italské vlajky - červená, bílá a zelená. Spolu s kuřetem pak vytvoříte opět jídlo " z jednoho kastrolu".
Někdo používá kuře celé, nasekané na kusy, ale mě se nejvíc osvědčilo kuře vykostěné a pak nakrájené na menší kousky. Ráda používám stehna, maso je měkčí a snadnější k vykostění. Ale i když necháte kosti kde jsou, nic se nezkazí.
***********************************************************************
Potřeby:
1 kuře nebo 4 - 5 kuřecích stehýnek
asi 800 g paprik
menší cibulka, lepší čerstvá
asi 5-6 čerstvých, oloupaných rajčat
trochu mouky
bazalka
sůl, olej, kostka pro zeleninový vývar (neni nutné, já dávám pro zvýraznění chuti)
***********************************************************************
Nejdříve si připravíme maso, stáhneme kůži a chceme-li ,vykostíme kuře,nakrájíme na kousky.
Očistíme papriky, zbavíme je semínek a nakrájíme na proužky.
Na oleji podusíme cibulku-jen krátce, vložíme papriky a dusíme. Osolíme a přidáme
rajčata - dobře zralá spaříme vodou (já je házím na pár vteřin do vařící vody, pak zchladím) ,oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Mezitím co se zelenina dusí pod pokličkou, poprášíme maso lehce moukou a na rozpáleném oleji krátce orestujeme - jen co se maso zatáhne.
Pokud používáte, můžete dát do paprik trochu kostky pro zeleninový vývar. Když jsou papriky téměř měkké, vložíte k nim opečené kuřecí maso a necháte ještě asi 10 minut povařit společně. Nakonec posypeme trochou sekane bazalky. BUON APPETITO!
 

Žádné komentáře:

Okomentovat