středa 1. července 2020

Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat

V horkých dnech se u plotny snažím být co nejméně. Nicméně v Itálii jsou těstoviny na stole téměř denně, tak alespoň připravuji omáčky za syrova. Tato je z čerstvých,oloupaných rajčat.
********************************************************************************************************
POTŘEBY:
Těstoviny - 2 hrsti na osobu dáme vařit do osolené vody
4 zralá rajčata, spaříme nebo vhodíme do horké vody na pár vteřin, oloupeme
a nakrájíme na velmi drobné kousky
1 stroužek česneku
po lžíci sekané petrželky, bazalky, trochu oregana
sůl,pepř,nebo peperoncino
2 lžíce olivového oleje
nastrouhaný parmezán nebo tvrdý ovčí sýr, nebo smícháme oboje
********************************************************************************************************
Do větší mísy,ve které pak budeme podávat těstoviny, dáme nadrobno krájená, oloupaná rajčata-před krájením vymačkáme trochu vody se semínky.Přidáme prolisovaný nebo utřený česnek, bylinky, olej, sul a pepř nebo peperoncino a zamícháme. Uvařené a scezené těstoviny vhodíme do mísy, posypeme strouhaným sýrem a dobře promícháme.Na talíři ještě posypeme sýrem.
BUON APPETITO!

Žádné komentáře:

Okomentovat