V létě se většinou se vaří málo a rychle. Když je velké teplo, přijde vhod i konzerva. K přípravě tohoto jídla vám postačí s tuňákem, s fazolemi , trochu čerstvé cibulky, nakrájená rajčata a trochu ochucovadel.
**************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
150 g tuňáka v olivovém oleji nebo přírodním nálevu
200 g fazolí (používám většinou značky Bonduelle)
čerstvá cibulka
cherry rajčátka nebo zralá, ale tuhá rajčata (množství podle chuti)
trochu oregana
trochu vinného octa, olivového oleje
sůl a pepř
***************************************************************************************************************************
Příprava je víc než jednoduchá. Tuňáka a fazole vyklopte z konzervy a nechte okapat. Cibulku nakrájejte na co nejslabší plátky a rajčata na kousky. Vše smíchejte s trochou oregana, špetkou soli pokud je potřeba (tuňák bývá slaný, takže opatrně), pepřem, zakápněte vinným octem a můžete přidat i trochu olivového oleje, zvlášť jestli použijete tuňáka v přírodním nálevu. Dejte vychladit na půl hodinky do lednice a podávejte s čerstvým pečivem. BUON APPETITO!
Žádné komentáře:
Okomentovat