Pod názvem "scaloppine" najdete v Itálii tenké plátky masa, většinou telecí, kuřecí nebo krůtí připravené na přírodní způsob s delikátní vinnou omáčkou.
*************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby
8 větších, tenkých plátků masa
hladká mouka na obalení
olej a trochu másla
sklenka bílého, přírodního vína
pepř a sůl
sekaná petrželka
**************************************************************************************************************************
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na pánev dáme rozehřát olej, ve kterém rozpustíme trochu másla - jen na opečení, maso nesmí plavat! Vložíme plátky a zprudka opečeme po obou stranách. Jakmile maso chytne barvu (stačí opravdu minuta), podlijeme bílým vínem. Necháme odpařit alkohol (stačí 2-3 minuty), můžete přidat i špetku masoxu, pokud jste moc neosolili maso. Posypeme sekanou petrželkou (kdo má rád i s trochou bazalky) a je hotovo.
Ihned podáváme, jako příloha jsou vhodné hranolky, brambory na jakýkoliv způsob, míchaný salát, nebo čerstvé pečivo. BUON APPETITO!
Žádné komentáře:
Okomentovat