...bude po Vánocích ?? Teploty letošní zimy tomu sice zatím nenasvědčují, ale Vánoce se kvapem blíží. V obchodech jsou již připraveni, alespoň jak jsem to viděla tento týden v Praze. Nakoupila jsem si trochu materiálu a chci se pustit do patchworkových ozdob - přináším první "vlaštovku" (vzhledem k počasí je myslím přirovnání na místě :-)) v podobě zvonku.
Vítám všechny návštěvníky mého blogu! Jmenuji se Růžena a jsem přes 30 let vdaná v italském Toskánsku. Ráda bych vám přiblížila zdejší život tak, jak probíhá v naší italsko - české domácnosti. Bude to takový mix vaření, ručních prací, postřehů a cestování..
středa 28. října 2015
pondělí 12. října 2015
Sušenky z celozrnné mouky (Biscoti integrali)
Chcete mlsat bez výčitek svědomí ?
Sušenky z celozrnné mouky jsou velmi chutné ale hlavně zdravější než klasické zvlášť když k jejich přípravě použijeme jako sladidlo třtinový cukr a med a místo másla nebo tuku rostlinný olej, např.slunečnicový.
******************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
300 gr celozrnné mouky
80 gr třtinového cukru
4 lžíce medu
60 gr slunečnicového oleje
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
3-4 lžíce jogurtu nebo mléka
špetka skořice
špetka soli
třtinový cukr na obalení, čokoládové pecky nebo kousky čokolády (podle chuti)
*******************************************************************************************************************************************
Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, přidáme sůl, skořici a čokoládu. Vlijeme olej, med a mírně rozšleháme vejce a zaděláme těsto. Bereme kousky a tvoříme malé kuličky které trochu zpološtíme. Na talíř nasypeme třtinový cukr a placičky v něm lehce obalíme buď jen z jedné nebo z obou stran. Dáme na plech vyložený pečicím papírem trochu od sebe a pečeme při 170 stupních až zezlátnou.
Místo čokolády můžete přidat např. hrozinky nebo nadrobno sekané oříšky či mandle anebo jen přidat trochu kokosu.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)