Dnes si připravíme opravdu rychlý oběd - není sice houbová sezóna,ale určitě máte houby buď usušené nebo zmrazené. Začněme je konzumovat neboť za pár měsíců porostou zas!:-)) Já použila jak sušené (dovezené přímo z Vysočiny!) tak zmrazené - ty jsem musela koupit,houby jsou zde vzácný artikl.
INGREDIENCE pro 4 osoby:
1 větší kuřecí prso - nebo půl kila kuřecích plátků
300 - 400 gr zmrazených hub a eventuelně hrst sušených
2 stroužky česneku
2 lžíce sekané petrželky (použila jsem též mraženou)
2 lžíce rajského protlaku
trochu smetany na vaření
mouka na poprášení masa
olej, trochu bujonové kostky (podle chuti)
sůl a pepř
Maso nakrájejte na velmi tenké plátky a pak na proužky asi 2 cm.Lehce poprašte moukou. Na oleji osmahněte velmi krátce rozdrcený česnek a pak vhoďte petrželku a jen zamíchejte. Vložte houby a nechte podusit. Mezitím si na jiné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm připravené kousky masa. Osolte a opepřete,pak vhoďte do pánve s houbami a společně poduste asi 10 - 15 minut. Přidejte protlak a smetanu,zamíchejte a můžete podávat.
P.S. "Straccetti" znamenà v doslovném překladu "hadříčky" :-))