Dnes po obede jsem upekla na rychlo buchtu a kdyz jsem prisla vecer domu, stihla jsem ji vyfotit za 5 minut 12! Jak mi bylo receno, je to tim, ze "dobre klouze do krku". Vzhledem k tomu, ze priprava je i jednoducha, musim se s vami podelit o recept :-))
Budete potrebovat:
(vsechny ingredience odmeruji prazdnym kelimkem od jogurtu-zde 125 gr obsah)
2 vejce
1 plny kelimek cukru
1 plny kelimek rostlinneho oleje
3 jablka
100 gr tvarohu (ja pouzivam "ricotta", o neco mekkci nez normalni tvaroh)
trosku citr.kury, spetka skorice
1 a pul kelimku mouky (polohrube)
1 prasek do peciva
Jablka oloupame a nakrajime na kostky, asi 2 cm. Pul jablka nechame na ozdobu-nakrajime na tenke platky. Vejce rozslehame s cukrem do peny. Pridame tvaroh, prilejeme tenkym praminkem olej a stale michame. Smichame prasek do peciva s moukou a po castech pridavame do smesi, aby se neutvorili zmolky. Nastrouhame trochu citr.kury a pridame spetku skorice, mame-li radi.Pokud se vam zda testo moc huste, prilejte opatrne trochu mleka. Vmichejte jablka nakrajena na kostky a povrch buchty pokladte naplatky nakrajenym jablkem-nejlepe do vejirku. Pece se asi 35 minut pri 180 stupnich-ale ridte se vlastni troubou. Buchta je vlacna, proste dobre klouze do krku!