Rajcata na fotce jsou plnena spaldou. Vim, ze se u nas dostane spaldova mouka, ale nevim, jestli i spalda jako takova. Je to cerealie, ktera se v Toskansku pouziva uz odnepameti. Pokud ji nemate, nevasi, pouzijte uvarenou ryzi-nejlepe predvarenou, aby se nelepila.Dale potrebujeme:
4 velka, zrala rajcata
50 gr okapaneho tunaka
1 vejce na tvrdo
2 hrsti spaldy nebo ryze
1 lzici sekanych kaparu, nemate-li poslouzi i nakladane okurky
1 lzici majonezy (nemusi byt, ale lepe vaze ingredience)
sul, pepr, par kapek octa,olivovy olej
Vrsek rajcat rozkrojime, vydlameme je, osolime a polozime rezem dolu na papirovou uterku, aby ztratily trochu stavy. Mezitim uvarime vejce natvrdo, ryzi nebo spaldu (spalda se vari stejne, jen o neco dele),nechame odkapat tunaka z konzervy. Vejce nakrajime na drobno, smichame s tunakem a uvarenou, studenou vodou proplachnutou ryzi nebo spaldou. pridame kapary nebo okurku, sul,pepr, lzici majonezy, pokud mame radi a kapku octa. Plnime do rajcat a vychladime.