pátek 22. června 2012

Hrasek po fiorentinsku

Zacina sezona hrasku a tak prispivam dalsim receptem.Jde o hrasek, jak ho delaji v oblasti Florencie a v Toskansku vubec.

Budete potrebovat pro 4 osoby:
500 gr vyloupaneho hrasku
150 gr pancetty (neco jako nas bucek, ale libovejsi ) nebo anglicke slaniny
4-5 lzic rajskeho protlaku nebo oloupana cerstva rajcata na kousky
mala cibulka
strouzek nebo dva cesneku
peperoncino (sucha rozemleta feferonka) nebo pepr
olej

Na oleji zpenime drobne krajenou cibulku, pridame pancettu na kosticky nebo platky anglicke slaniny,pokrajene na silnejsi nudlicky. Chvili opeceme a prisypeme hrasek a rajcata nebo rajsky protlak, utreny cesnek.
Dusime az hrasek zmekne, pridame podle chuti peperoncino nebo pepr.
Muzeme podavat jako samostatny pokrm nebo jako prilohu, treba k prirodnimu rizku.

Podobnym zpusobem muzeme pripravit i ZELENE FAZOLKY. Nakrajime je na kousky a bud je trochu povarime (asi 5 minut) a pak upravujeme jako hrasek, nebo je muzeme dat i za syrova. Trva to trochu dele, ale jsou chyìutnejsi.
Umyslne jsem u receptu vynechala sul, protoze uz je dost slana uzenina. Pripadne dosolime.

7 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, hrášek u nás sic eještě není, ale až bude tak tenhle recept přijde na řadu Je to pro mě  úplná novinky. Vždycky ho dělám akorát na másle . Růženko, měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Da se udelat i ze zmrazeneho,i kdyz ten cerstvy se samozrejme lepsi. Zdravim a preji hezky vikend! ))

    OdpovědětVymazat
  3. Hrášek a fazolky jsou u nás oblíbené ve všech podobách, toto bych mohla výjimečně taky zkusit, může to být moc dobré.

    OdpovědětVymazat
  4. Další zajímavý recept z Itálie.   

    OdpovědětVymazat
  5. Na hrášek a fazolky z vlastní sklizně musím ještě počkat. Ale určitě vyzkouším, mě sobně lákají spíš ty fazoky a nebo zkusit půl na půl.

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam teda Ruženko milá, to bych si dala.

    OdpovědětVymazat