Rajčata na fotce jsou plněná špaldou. Vím, že se u nás dostane špaldová mouka, ale nevím, jestli i špalda jako taková. Je to cereálie, která se v Toskánsku používá už od nepaměti. Pokud ji nemáte, nevadí, použijte uvařenou rýži-nejlépe předvařenou, aby se nelepila.
********************************************************************************************************
INGREDIENCE:
4 velká, zralá rajčata
100 g okapaného tuňáka
1 vejce na tvrdo
2 hrsti špaldy nebo rýže
1 lžíce sekaných kaparů nebo nakládané okurky
1 lžíce majonézy /nemusí být, ale váže lépe ingredience/
sůl, pepř, pár kapek octa, olivový olej - podle chuti
********************************************************************************************************
Vršek rajčat rozkrojíme, vydlabeme je, osolíme a položíme řezem dolů na papírovou utěrku, aby ztratily trochu šťávy. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, rýži nebo špaldu (špalda se vaří stejně, jen o něco déle),necháme odkapat tuňáka z konzervy. Vejce nakrájíme na drobno, smícháme s tuňákem a uvařenou, studenou vodou propláchnutou rýží nebo špaldou. přidáme kapary nebo okurku, sůl,pepř, lžíci majonézy, pokud máme rádi a kapku octa. Plníme do rajčat a vychladíme.
BUON APPETITO!
Žádné komentáře:
Okomentovat