neděle 7. června 2020

Buchta s čokoládou a hruškami (Torta cioccolato e pere)

Hrušky ve spojení s čokoládou se v Itálii vyskytují dost často. Recept, který uvádím dnes je jednoduchý, příprava rychlá a výsledek nezklame!
********************************************************************************************************
INGREDIENCE:
200 g hladké nebo polohrubé mouky
2 plné lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
vanilka 
špetka soli
2 dl rostlinného oleje
3 vejce
100 g cukru
2 větší hrušky
********************************************************************************************************
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, vanilkou, prosátým kakaem a špetkou soli. Přidáváme do směsi vajec a cukru střídavě s olejem, který přiléváme tenkým pramínkem. Do hotového těsta přidáme na kostičky nakrájenou, oloupanou hrušku a vlijeme do vymaštěné a vysypané formy. Použila jsem o průměru 24 cm. 
Nakrájíme druhou hrušku a položíme na povrch těsta, lehce vmáčkneme. Povrch buchty před pečením posypeme moučkovým cukrem a dáme péct do vyhřáté trouby asi 35 minut při 180°.
Můžete jí ještě vylepšit kousky nasekané čokolády obalených v mouce aby neklesaly až ke dnu.
Vychladlou buchtu vyklopte a jen lehce posypte moučkovým cukrem. BUON APPETITO! 





 


Žádné komentáře:

Okomentovat