Začíná sezona hrášku a tak přispívám dalším receptem. Jde o hrášek, jak ho dělají v oblasti Florencie a v Toskánsku vůbec.
***********************************************************************Budete potřebovat pro 4 osoby:
500 gr vyloupaného hrášku
150 gr pancetty nebo anglické slaniny
4-5 lžic rajského protlaku nebo oloupaná čerstvá rajčata na kousky
malá cibulka
stroužek nebo dva česneku
peperoncino (sucha rozemleta feferonka) nebo pepř
olej
***********************************************************************
Na oleji zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme pancettu na kostičky nebo plátky anglické slaniny,pokrájené na silnější nudličky. Chvíli opečeme a přisypeme hrášek a rajčata nebo rajský protlak a utřený česnek.
Na oleji zpěníme drobně krájenou cibulku, přidáme pancettu na kostičky nebo plátky anglické slaniny,pokrájené na silnější nudličky. Chvíli opečeme a přisypeme hrášek a rajčata nebo rajský protlak a utřený česnek.
Dusíme až hrášek změkne, přidáme podle chuti peperoncino nebo pepř.
Můžeme podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu, třeba k přírodnímu řízku.
BUON APPETITO!
Žádné komentáře:
Okomentovat