úterý 2. června 2020

Caprese

Tento salát většinou vídáme upravený tak, že plátky mozzarelly se střídají s plátky rajčat.
Pak ho jednou dělal můj starší syn, ktery pracuje v takovém pěkném hotelu u moře a nakrájel vše na kostky a smíchal. Když jsem se podivovala, co je to za novou úpravu, povídal, že u nich v hotelu to dělají tímto způsobem a pak caprese podávají vychlazený v miskách jako předkrm (jen tak pro zajímavost-asi15 euro porce)
Musím jim dat za pravdu, protože salát je opravdu daleko chutnější-a taky praktičtější
***********************************************************************
Tudíž si připravte pro 4 osoby (ale řiďte se svou chutí a hladem!)
2-3 mozzarelly-asi po 100 g
(pokud seženete mozzarellu z buvolího mléka, je chutnější a bývá větší-kolem 200-250 g)
zralá, ale tuhá rajčata
bazalka na posypání
sul, pepř, trochu octa a olivového oleje na zálivku 
***********************************************************************
Rozkrájejte na kostky rajčata i mozzarelly, natrhejte na kousky bazalku, smíchejte, přidejte sůl, pepř, zakápněte octem (nejlepe vinným) a nakonec olivový olej. Vše se promíchá, nechá uležet v chladu tak půl hodiny. S čerstvým chlebem není v létě lepšího občerstvení - svačina nebo lehká večere. BUON APPETITO!
 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat