úterý 2. června 2020

Mrkvové řezy s čokoládou

Dnes si připravíme něco dobrého a zdravého. Díky mrkvi řezy zůstanou krásně měkké, šťavnaté a mají pěknou, sytě žlutou barvu. Příprava je navíc velmi jednoduchá díky "hrnkovému systému" 
**********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
5 mrkví (asi 250-300 gr)
3 vejce
1/2 skleničky cukru
5 lžic strouhaných mandlí
5 lžic rostlinného oleje
1 1/4 hrnku polohr.mouky
1 prášek do pečiva
trochu citr.kůry
3 - 4 lžíce nahrubo strouhané čokolády nebo čokoládových peciček
***************************************************************************************************************
Žloutky s cukrem utřete, přidáte rozmixovanou mrkev, mandle, po troškách přilejete olej, pak mouku smíchanou s práškem, citr.kůru, čokoládu smíchanou s troškou mouky (aby nepadala ke dnu) a nakonec tuhý sníh z bílků. Peče se asi 1/2 hodiny při 180 stupních ve vymazané a vysypané formě. Pokud by těsto bylo příliš husté, dáte trošku mléka, je-li řídké, mouku (záleží i na mrkvi, jak je šťavnatá). Moc řídké ho ale nedělejte, nebo čokoláda propadne na dno. Vychladlý moučník pocukrujte moučkovým cukrem.
BUON APPETITO!

Žádné komentáře:

Okomentovat