Tip na rychlou a chutnou večeři, aneb jak zužitkovat včerejší (předvčerejší atd.) chléb - na chlebovou pizzu!
********************************************************************************************************
INGREDIENCE:
několik plátků staršího chleba, podle počtu strávníků
Rajčatová směs:
loupaná nebo drcená rajčata v plechovce, nebo hustý rajský protlak
sůl. pepř, nebo peperončíno
Oregano nebo bazalka
mozzarella(prodává se i presovaná, pro pizzu, která není v nálevu)
salám, párky, olivy, kapary atd.
olivový olej
********************************************************************************************************
Vezměte pár plátků staršího chleba a potřete jej připravenou rajčatovou směsí. Navrch můžete dát párky, salám, šunku, kapary, olivy atd...Každou "pizzu" můžete upravit jinak. Nakonec položte plátek mozzarelly (pokud byla v nálevu, nakrájejte jí a nechte okapat) a pokapejte olivovým olejem. Dejte do trouby asi na 10 minut při 180°. Podávejte teplé. BUON APPETITO!
Žádné komentáře:
Okomentovat