pátek 5. června 2020

Masové kuličky v rajské omáčce (Polpettine di carne al sugo di pomodoro)


Dnes přináším velmi chutný a poměrně rychlý recept na masové kuličky rajské omáčce. Většinou podávám jen s čerstvým chlebem, ale určitě by se hodila i dušená rýže.
********************************************************************************************************
INGREDIENCE:
Masové kuličky:
400 g mletého masa /dávám půl hovězího a půl vepřového)
1-2 vejce
trochu strouhanky na zahuštění
1-2 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného sýra
sůl, pepř, špetka majoránky a muškátového oříšku
 Všechno smícháme dohromady a dobře prohněteme. Necháme odpočinout a pak tvoříme malé kuličky, dva až tři cm v průměru. Neobalujeme, na zkoušku dáme vařit jednu do omáčky, pokud se rozpadá, přidáme do směsi trochu strouhanky. 
Rajská omáčka:
Půl šálku strouhané, kořenové zeleniny
sklenice neochuceného rajského protlaku (400 g), nebo čerstvá, oloupaná a jader zbavená nasekaná rajčata
1 bobkový list
1 hřebíček
sůl, pepř nebo špetka peperončína
olej nejlépe olivový
sekaná petrželka na posypání
********************************************************************************************************
Na horkém oleji osmahneme zeleninu a vlijeme rajčatový protlak nebo rozsekaná rajčata. Necháme povařit, přidáme koření, sůl a pepř nebo peperoncíno. Dále vaříme asi 10 minut, až zelenina změkne. Vložíme syrové masové kuličky a povaříme dalších 10 minut, během vaření je opatrně obrátíme. Vyjmeme bobkový list a hřebíček, posypeme sekanou petrželkou a podáváme. 
BUON APPETITO!


 


Žádné komentáře:

Okomentovat