středa 31. srpna 2016

Pasta z ostrova Lipari (Pasta delle Lipari)


Pro dnešní recept si zajedeme až k Sicílii, respektive na ostrov Lipari. Hlavní ingrediencí jsou mandle a ořechy. Mandle se na Sicílii používají hojně, od těstovin až po výborné zákusky, sušenky, moučníky nebo rozmanité výrobky z marcipánu a mandlového těsta, protože jsou typickým produktem tohoto regionu. Pasta delle Lipari je jednoduchá na přípravu a velmi chutná, mírně pikantní a vhodná pro všechny strávníky.
*********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr těstovin ( originální recept jsou "spaghetti" ale lze použít i krátký formát - v mém případě mašle nebo-li "farfalle")
hrstku ořechů (asi 10 jader)
50 gr mandlí
1 stroužek česneku
5 lžic olivového extra panenského oleje
5 loupaných rajčat zbavených semen
peperoncino, oregano, sůl - podle chuti
*********************************************************************************************************************************
Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a rozkrojte napůl. Vyjměte semínka a nakrájejte na kousky.
Těstoviny dejte vařit do osolené vody a mezitím připravte "sugo". Do mixéru dejte mandle,ořechy, česnek a peperoncino a rozmixujte. Pak přidejte nakrájená rajčata, oregano, olej a sůl a ještě chvíli mixujte. Dejte vše do větší pánve nebo kastrolu, mírně ohřejte a přidejte scezené těstoviny uvařené "al dente" t.j. ne rozvařené. Zamíchejte a hned podávejte jak jinak než s přáním BUON APPETITO!Usmívající se



10 komentářů:

  1. Zase samé dobré ingredience! Jen se chci zeptat, vypadá to trochu suše, ale asi se mi to jen zdá, že?

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Těstoviny se obalí takže pak kloužou do krku dost dobře Záleží taky na množství a typu rajčat - tady jsou některá že mají jen dužinu, jsou sušší a už si nepamatuju jaká jsem dala. Ale pokud  chceš víc omáčky, stačí jich přidat víc   

    OdpovědětVymazat
  3. Jedna přísada lepší než druhá. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]:Stačí pár ingrediencí - jako většina italských receptů..   

    OdpovědětVymazat
  5. Já pojedu domů v teplákách       

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Radši si je vezmi sebou    Prý se tam dobře jí - a když to řeknou Italové.....   

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to může být dost chutné. Vyzkouším. Když jsme byli na Liparských ostrovech, tak jsme neměli moc peněz, abychom šli do restaurace. Jedli jsme jídlo z konzerv, sáčkové polévky a paštiky, které jsme si přivezli z Česka.

    OdpovědětVymazat
  8. [9]: Myslím že návštěva Liparských ostrovů stála i tak za to    Navíc restaurace pro turisty nejsou kolikrát "to pravé ořechové" chce to znát typická místa kde se vaří spíš po domácku   

    OdpovědětVymazat