Pro dnešní recept si zajedeme až k Sicílii, respektive na ostrov Lipari. Hlavní ingrediencí jsou mandle a ořechy. Mandle se na Sicílii používají hojně, od těstovin až po výborné zákusky, sušenky, moučníky nebo rozmanité výrobky z marcipánu a mandlového těsta, protože jsou typickým produktem tohoto regionu. Pasta delle Lipari je jednoduchá na přípravu a velmi chutná, mírně pikantní a vhodná pro všechny strávníky.
*********************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
350 gr těstovin ( originální recept jsou "spaghetti" ale lze použít i krátký formát - v mém případě mašle nebo-li "farfalle")
hrstku ořechů (asi 10 jader)
50 gr mandlí
1 stroužek česneku
5 lžic olivového extra panenského oleje
5 loupaných rajčat zbavených semen
peperoncino, oregano, sůl - podle chuti
*********************************************************************************************************************************
Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a rozkrojte napůl. Vyjměte semínka a nakrájejte na kousky.
Těstoviny dejte vařit do osolené vody a mezitím připravte "sugo". Do mixéru dejte mandle,ořechy, česnek a peperoncino a rozmixujte. Pak přidejte nakrájená rajčata, oregano, olej a sůl a ještě chvíli mixujte. Dejte vše do větší pánve nebo kastrolu, mírně ohřejte a přidejte scezené těstoviny uvařené "al dente" t.j. ne rozvařené. Zamíchejte a hned podávejte jak jinak než s přáním BUON APPETITO!
Zase samé dobré ingredience! Jen se chci zeptat, vypadá to trochu suše, ale asi se mi to jen zdá, že?
OdpovědětVymazat[1]: Těstoviny se obalí takže pak kloužou do krku dost dobře Záleží taky na množství a typu rajčat - tady jsou některá že mají jen dužinu, jsou sušší a už si nepamatuju jaká jsem dala. Ale pokud chceš víc omáčky, stačí jich přidat víc
OdpovědětVymazatJedna přísada lepší než druhá. Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazat[3]:Stačí pár ingrediencí - jako většina italských receptů..
OdpovědětVymazatJá pojedu domů v teplákách
OdpovědětVymazat[5]: Radši si je vezmi sebou Prý se tam dobře jí - a když to řeknou Italové.....
OdpovědětVymazatOpět super recept.
OdpovědětVymazat[7]: D9ky za "super"!
OdpovědětVymazatTak to může být dost chutné. Vyzkouším. Když jsme byli na Liparských ostrovech, tak jsme neměli moc peněz, abychom šli do restaurace. Jedli jsme jídlo z konzerv, sáčkové polévky a paštiky, které jsme si přivezli z Česka.
OdpovědětVymazat[9]: Myslím že návštěva Liparských ostrovů stála i tak za to Navíc restaurace pro turisty nejsou kolikrát "to pravé ořechové" chce to znát typická místa kde se vaří spíš po domácku
OdpovědětVymazat