čtvrtek 4. srpna 2016

Vejce v rámu

Rychlejší jídlo je snad už jen samotné vejce. Ale když mu věnujete o minutu víc, oblečete ho do slušivého a chřupavého kabátku, dáte na talíř obložený salátkem budete mít pořád jednu z nejrychlejších krmí na světě ale hodnou profesionálního kuchaře:-) Vždyť fantazie v kuchyni nezbytnou ingrediencí zrovna jako sůl.
Recept jsem našla na netu kde bylo v chlebu vykrojené kolečko a držela jsem se toho, až pak mě napadlo že by se hezky vyjímalo třeba i srdíčko. Můžete použít formičku - dostatečně velkou, jinak bílek vyteče okolo (což se stane, ale na chuti to nijak neubere) anebo vyříznout tvar ostrým nožem.

***************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE na 1 porci:
2 plátky toustového chleba
1 vejce
olej
sůl a pepř
***************************************************************************************************************************************
Vykrojte střed chleba kulatou formičkou nebo skleničkou. Na pánvi rozehřejte olej, vložte chleba a opečte po jedné straně. Pak otočte pomocí obracečky, dejte jeden na druhý, do otvoru opatrně rozklepněte vejce a přikryjte poklicí. Místo toustového chleba lze použít i normální chléb z minulého dne, ukrojit jen jeden plátek aby byl vysoký jako ty dva toustové. Jinak se vejce rozlije po pánvi i když jsem to poprvé udělala jen s jedním plátkem toustového chleba, vejce ho celý pokrylo a bylo to dobré jen jinak vypadající.
Pomalu opékejte na mírném plameni a občas kontrolujte, jak bílek zbělá sundejte pokličku, osolte a opepřete a vypněte sporák. Na horkém chlebu vejce ještě dojde. Nesmí se pod pokličkou dlouho nechat, jinak se žloutek uvaří natvrdo.Pokud chcete přehánět, můžete do pánve dát opéct i trochu šunky.
Podávejte se salátem a pokud jej uděláte spolu s rajčátky, budete to mít i krásně barevné.BUON APPETITO!

6 komentářů:

  1. Při opatrování nemocné kočičky se právě dívám na cestopis o Itálii. Poslouchám o skandálním milostného poměru Lawrence a Frýdy, kteří žili u Gardského jezera. Nevím, jestli to mám napsané dobře, ale je tam krásně.
    Dnešní recept je pro mě přímo bomba. Dopoledne jsem si dovezla spoustu vajíček z místní drůbežárny. Dvoužloutkové vejce za 1,30 - no nekup to. Přemýšlela jsem, co z nich udělám synáčkovi o víkendu a už to díky tobě vim. K tomu spoustu domácích rajčat, paprik, okurků atd. Určitě to bude dobroučké. Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré to určitě bude, z čerstvých a ještě ke všemu dvoužloutkových vajec! Zkazit se na tom jinak nedá nic ledaže bys to spálila A ten barevný salátek..mňam!!
    Držím palce pro kočičku!

    OdpovědětVymazat
  3. Tomu se říká snídaně králů....vždy si takové vychutnám o dovolené, jinak nestíhám, no     

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo by stíhal Jedině nějaká šťastná to žena co nemá nic na práci A pozdě vstává - on je to spíš oběd

    OdpovědětVymazat
  5. A který král vstával před obědem       

    OdpovědětVymazat