úterý 19. června 2012

Kure s paprikami

Tento recept delam opravdu rada, jednak je velmi chutny , jemne kureci maso vyvazi silnejsi chut paprik, a pak je i hezky na pohled, zvlast kdyz pouzijete papriky ruznych barev. Pokud se v Italii pripravuji jen jako priloha, rika se tomu také "la bandiera", coz znamena "vlajka". Spolu s kuretem pak vyvorite opet jidlo " z jednoho kastrolu".
Nekdo pouziva kure cele, nasekane na kusy, ale me se nejvic osvedcilo kure vykostene a pak nakrajene na mensi kousky. Rada pouzivam stehna, maso je mekci a snadnejsi k vykosteni. Ale i kdyz nechate kosti kde jsou, nic se nezkazi.
Potreby:
1 kure nebo 4 - 5 kurecich stehynek
asi 800 gr paprik
mensi cibulka, lepsi cerstva
asi 5-6 cerstvych, oloupanych rajcata
trochu mouky
bazalka
sul, olej, kostka pro zeleninovy vyvar(neni nutne, ja davam pro zvyrazneni chuti)

Nejdrive si pripravime maso, stahneme kuzi a chceme-li , vykostime kure,nakrajime na kousky.
Ocistime papriky, zbavime je seminek a nakrajime na prouzky.
Na oleji podusime cibulku-jen kratce, vlozime papriky a dusime. Osolime a pridame rajcata - dobre zrala sparime vodou (ja je hazim na par vterin do varici vody, pak zchladim) a oloupeme a nakrajime na kosticky.
Mezitim co se zelenina dusi pod poklickou, poprasime maso lehce moukou a na rozpalenem oleji kratce orestujeme - jen co se maso zatahne.
Pokud pouzivate, muzete dat do paprik trochu kostky pro zeleninovy vyvar. Kdyz jsou papriky temer mekke, vlozite k nim opecene kureci maso a nechate jeste asi 10 minut povarit spolecne.
Nakonec posypeme trochou sekane bazalky.

3 komentáře:

  1. No nemusí to být špatné,hlavně ta chut' té bazalky,to je to kouzlo.
    Mám ráda italskou kuchyni.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, to musí být dobrůtka Samé dobré věci...stále u Tebe nacházím novou a novou inspiraci     

    OdpovědětVymazat