úterý 26. června 2012

Frittata s cuketou

Cukety se v Italii sklizeji male, kdyz jsou bez semen. V italske kuchyni existuje spousta receptu, jak je pripravit. Jednim z nejoblibenejsich je frittata con zucchini.
Rozdil mezi frittatou a nasi omeletou je v tom, ze frittata se opeka po obou stranach.
Budete potrebovat-pro 2 osoby:
4-5 malych cuketek
3-4 vejce
1 cerstvou cibulku sul, pepr, olej


Na panev date nakrajenou cibulku, nechate trochu zpenit, pridate na kolecka nakrajene cukety. Behem peceni obcas zamichate, aby se opekaly po obou stranach. Kdyz jsou trochu opecene, muzete prikryt poklickou, zmeknou rychleji. Pak pridate rozkvedlana vejce se soli a trochou pepre.
Ted prijde nejdulezitejsi faze!
Kdyz je frittata na spodni strane opecena,obratite ji ( ja ji presunu na vetsi talir nebo na spodni stranu poklicky, priklopim panvi a obratim) a upecete z druhe strany. Prava italska frittata je na svete!

4 komentáře:

  1. Hmm,my děláme Růži zase opékané cukety na olivovém oleji,můžou být i větší.A s česnekem,můžou se jíst teplé,ale i studené.Karel je má moc rád.
    Tuhle Frittatu vyzkouším,nasadila jsem letos čtaři cukety,takže budu sklízet i docela malé.   

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, frittata bud i u nás. Až cukety trochu povyrostou, hned vyzkouším!! Růženko,měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  3. No, ty mě děláš chutě. Cukety zatím kvetou, ale jak začnou dozrávat, hned vyzkouším. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  4. Už vím, co bude zítra k večeři. Mám uz narostlé malé cukety a bude mňamka.   

    OdpovědětVymazat