Tento salat vetsinou vidavame upraveny tak, ze platky mozzarelly se stridaji s platky rajcat.
Pak ho jednou delal muj starsi syn, ktery pracuje v takovem peknem hotelu u more a nakrajel vse na kostky a smichal. Kdyz jsem se podivovala, co je to za novou upravu, povidal, ze u nich v hotelu to delaji timto zpusobem a pak caprese podavaji vychlazeny v miskach jako predkrm (jen tak pro zajimavost-asi15 euro porce)
Musim jim dat za pravdu, protoze salat je opravdu daleko chutnejsi-a taky praktictejsi
Tudiz si pripravte-pro 4 osoby (ale ridte se svou chuti a hladem!)
2-3 mozzarelly-asi po 100 gr
-pokud sezenete mozzarellu z buvoliho mleka, je chutnejsi a byva vetsi-kolem 200-250 gr
zrala, ale tuha rajcata
bazalka na posypani
sul, pepr, trochu octa a olivoveho oleje na zalivku
Rozkrajejte na kostky rajcata i mozzarelly, natrhejte na kousky bazalku, smichejte, pridejte sul, pepr, zakapnete octem (nejlepe vinnym) a nakonec olivovy olej. Vse se promicha, necha ulezet v chladu tak pul hodiny. S cerstvym chlebem neni v lete lepsiho obcerstveni-svacina nebo lehka vecere.
Taky dobrý nápad a myslím,že se to víc spojí s ingridiencemi.
OdpovědětVymazatAhoj Růženko, caprese je můj oblíbený salát a s touhle úpravou stojí za vyzkoušení
OdpovědětVymazatNechci se opakovat,ale již to napsala Helenka a já se již těším na svoje rajčátka abych si toto dělala k večeři-Růženko to se potom nacpu jako ,,velkej černej pes,== to jsou slova vnuka,ten má hned na vše odpověď.
OdpovědětVymazat[3]: To je vtipne prirovnani! )
OdpovědětVymazatZacinaji nam tu vedra,nic jineho nez studene vecere se jist neda!
Také se těším na rajčátka ze zahrádky, to bude mňamka. Určitě ho také podle tebe vyzkouším - recept je už v záložce.
OdpovědětVymazatPodobný dělám i já.
OdpovědětVymazat