neděle 17. června 2012

Caprese

Tento salat vetsinou vidavame upraveny tak, ze platky mozzarelly se stridaji s platky rajcat.
Pak ho jednou delal muj starsi syn, ktery pracuje v takovem peknem hotelu u more a nakrajel vse na kostky a smichal. Kdyz jsem se podivovala, co je to za novou upravu, povidal, ze u nich v hotelu to delaji timto zpusobem a pak caprese podavaji vychlazeny v miskach jako predkrm (jen tak pro zajimavost-asi15 euro porce)
Musim jim dat za pravdu, protoze salat je opravdu daleko chutnejsi-a taky praktictejsi

Tudiz si pripravte-pro 4 osoby (ale ridte se svou chuti a hladem!)
2-3 mozzarelly-asi po 100 gr
-pokud sezenete mozzarellu z buvoliho mleka, je chutnejsi a byva vetsi-kolem 200-250 gr
zrala, ale tuha rajcata
bazalka na posypani
sul, pepr, trochu octa a olivoveho oleje na zalivku

Rozkrajejte na kostky rajcata i mozzarelly, natrhejte na kousky bazalku, smichejte, pridejte sul, pepr, zakapnete octem (nejlepe vinnym) a nakonec olivovy olej. Vse se promicha, necha ulezet v chladu tak pul hodiny. S cerstvym chlebem neni v lete lepsiho obcerstveni-svacina nebo lehka vecere.

6 komentářů:

  1. Taky dobrý nápad a myslím,že se to víc spojí s ingridiencemi.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Růženko, caprese je můj oblíbený salát a s touhle úpravou stojí za vyzkoušení   

    OdpovědětVymazat
  3. Nechci se opakovat,ale již to napsala Helenka a já se již těším na svoje rajčátka abych si toto dělala k večeři-Růženko to se potom nacpu jako ,,velkej černej pes,== to jsou slova vnuka,ten má hned na vše odpověď.   

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: To je vtipne prirovnani! )
    Zacinaji nam tu vedra,nic jineho nez studene vecere se jist neda!

    OdpovědětVymazat
  5. Také se těším na rajčátka ze zahrádky, to bude mňamka. Určitě ho také podle tebe vyzkouším - recept je už v záložce.   

    OdpovědětVymazat