Potreby:
1 hrnek krupice
1 hrnek hrube mouky
1 hrnek cukru
1 balicek prasku do peciva
4 jablka
1/2 balicku tuku
stava z 1 citronu
rozinky, sekane orechy, spetka skorice
Krupici smichame s moukou, cukrem a praskem do peciva. Pokapeme polovinou citr.stavy a pridame rozsekany tuk. Rozdrobime jako na drobenku. Oloupana jablka nastrouhame na hrubem struhadle a smichame s predem namocenymi a vymackanymi hrozinkami, trochou skorice a rozsekanymi orechy a pokapeme zbytkem citr.stavy.
Do vymazane a vysypane formy dame 1/3 drobenky, pak pulku jablek, druhou tretinu drobenky, zbytek jablek a posledni cast drobenky. Na povrch kolace dame nekolik kousku masla a muzeme posypat nasekanymi orechy (ja dala piniove orisky) nebo mandlemi nebo nechat jen tak. Peceme pri 180 stupnich az zezlatne, asi 35-40 minut, podle trouby.
Je to dobré, něco podobného jsem pekla. Drobenku mám totiž moc ráda, jablka a skořici také. Ani ty oříšky by nemusely být.
OdpovědětVymazat[1]: Nemusi, ja je tam dala, protoze jsem mela zbytek doma Jinak je to rychlovka..
OdpovědětVymazatAhoj Růženko, mňam, koláč musí být výbory. Podobný drobenkový dělávám, akorát místo jablíček dávám tvaroh
OdpovědětVymazatŠikulko, ty nám nepřestaneš dělat chutě? Už cítím tu vůni jablíček a skořice. Měj se.
OdpovědětVymazatRůženko, dělám drobenkový koláč také s tvarohem a občas přidávám ovoce nebo kousky džemu. Tvůj vyzkouším, jablíčka a skořici u nás máme rádi.
OdpovědětVymazatNěkdy vyzkouším,nejsou v něm vajíčka a jediný problém vidím v tom,že tady nekoupíš hrubou mouku,ale mohla bych jí nahradit celozrnou a je to.
OdpovědětVymazat