pondělí 4. července 2016

Pasta cukiny, tuňák a Philadelfia (Pasta zucchini tonno e Philadelfia)

Rychlý oběd nebo večeři připravíme podle následujícího receptu. Jak bývá v italské kuchyni zvykem, směs na ochucení těstovin je hotová dřív, než se tyto uvaří, což je doba kolem 12 - 14 minut, podle druhu a také podle chuti každého z nás (a leckdy i podle stavu našeho chrupu!). Uvařená "pasta" se neproplachuje ani nenechává stát aby došla v horké vodě - uvaří se aby byla akorát, scedí a hned vhodí do pánve nebo do mísy s ostatními ingrediencemi, dobře promíchá (pokud je omáčka nebo směs vařená, jako v dnešním receptu, míchejte asi minutu na mírném ohni, v tom případě scedíte těstoviny o chlup dříve). A nyní samotný recept:
**********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE pro 4 osoby:
320 gr těstovin krátkého formátu (vřeténka, penne, fusilli)
2 středně velké cukiny (asi 150 - 200 gr)
160 gr tuňáka v oleji
5 - 6 lžic krémového sýru Philadelfia - můžete použít i jiný podobný sýr
1-2 stroužky česneku
olivový olej
sůl a pepř
************************************************************************************************************************************************
Omyjte a rozkrojte cukiny podélně a pak na tenké plátky.Na větší pánev dejte olej a když je horký vhoďte stroužky česneku. Když začne mírně žloutnout, přidejte nakrájené cukiny a nechte dusit asi 10 minut dokud nejsou měkké.Potom vložte okapaného tuňáka a na pánvi rozkouskujte. Vařte ještě nějakou minutu, pak vyndejte česnek, přidejte trochu vody ve které se vaří těstoviny (stačí 1-2 lžíce) a nakonec krémový sýr a rozmíchejte (pro tuto poslední "operaci" sundám na chvíli pánev z ohně).Těstoviny sceďte a vhoďte na pánev, dobře promíchejte spolu se směsí na mírném plameni a podávejte.
P.S. V receptu není uvedený parmezán, protože do těstovin s rybami by se přidávat neměl. Ale kdo se bez něj (jako třeba já) neobejde, není na škodu :-)

16 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, perfektní recept na rychlé letní vaření :) Brzy vyzkouším!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, všechno z toho já můžu, díky za nový recept!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vypadá dobře. A ono to bude i  hodně dobře chutnat.

    OdpovědětVymazat
  4. Růženko, dávám si recept do záložky, to určitě vyzkouším. Cukety už mám, tak to bude mňanka.   

    OdpovědětVymazat
  5. Růženko, to bych mohla i já, ale myslím, že by to nejvíc chutnalo dceři a vnučce. Opíši a přepošlu.

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Ahoj Alenko, ono se teď jinak než rychle nedá!   

    OdpovědětVymazat
  7. [2]:Taky mě ten recept zaujal z toho samého důvodu   

    OdpovědětVymazat
  8. [3]:Chutná to dobře Mám doma 3 chlapy a žádný z nich si nestěžoval

    OdpovědětVymazat
  9. [4]:Budu ráda, já mám záložku plnou tvých receptů Postupně zvládám   

    OdpovědětVymazat
  10. [5]:Ahoj Libuško, taky jsem za rozšiřování kultury národů svým způsobem to i kultura je   

    OdpovědětVymazat
  11. Závidím, nepokrytě závidím...toto je velikost cuket, která je pro Čechy scifi..pokud se objeví v obchodě, tak je nehorázně drahá a normální velikost cuket je obrovská...a díky tomu ta chuť maličkatých cuketek je pro nás Čechy nedostupná     

    OdpovědětVymazat
  12. Těstovin není nikdy dost a tato kombinace musí být moc dobrá. Pravda je, že pokud si neotrhám své cuketky na zahradě jako malinké, v obchodě je neobjevím. Chutnají po másle a velké jsou dobré na plnění.

    OdpovědětVymazat
  13. [11]: S těmi velkými cuketami jsem se v Česku setkala a všichni mi tvrdili, že je to tak správně Tady by to byli už tykve.. I ty velké zde dosahují max. velikosti salátové okurky, ale víc se používají ty malinké, jsou krásně křehounké Prodávat i sklízet ty veliké se samozřejmě vyplatí víc

    OdpovědětVymazat
  14. [12]:Přesně tak, jsou jak máslo a změknou za 5 minut Jsou dobré i jen tak vařené a polité olivovým olejem nebo rozpuštěným máslem, třeba jako příloha    Zdravé a kalorie téměř nulové   

    OdpovědětVymazat
  15. [13]: Problém je v hlavách českých zahrádkářů...čím větší, tím lepší...je to deziluze...malá cuketka je lahodná, pokrm rychle hotový a chutově o pět levelů jinde.Žila jsem s čechoaustralanem a ten byl vynikající kuchař, měl to jako relax a byl vždy šílený z velikosti cuket.Říkal, že je to velikost pro prasata, plná semen     

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Přikláním se k jeho názoru Snažím se propagovat malé cuketky, ale jde to ztěžka Prý nejsou zralé a je škoda je trhat

    OdpovědětVymazat