úterý 6. května 2014

Toskanske karbanatky s masem (Polpette toscane di carne)

Recept na toskanske karbanatky jsem na blog uz jednou davala, tentokrat prinasim obnovu s masem...
INGREDIENCE:
200 gr mleteho hoveziho masa
150 gr mortadelly
2 platky starsiho chleba
trochu mleka
1-2 strouzky cesneku
krapet strouhane citronove kury
50 gr zmrazeneho spenatu
2 lzice ricotty (nebo tvaroh)
2 lzice strouhaneho parmezanu
2 vejce
strouhanka na obaleni
sul, pepr

Platky chleba namocime v malem mnozstvi mleka.Spenat nechame rozmrazit (muzeme pouzit i cerstvy, spareny), vymackame vodu, pridame k nemu na kousky nakrajenou mortadellu, rozsekame nozem na male kousicky nebo pouzijeme mixer,ale nemixujeme na kasi. Pak pridame mlete maso, dobre vymackany chleb, ricottu nebo tvaroh, prolisovany cesnek, malinko citronove kury, parmezan, vejce, sul a pepr podle chuti. Nechame chvili odpocinout, pak tvorime male karbanatky nebo kulicky a obalujeme ve strouhance. Smazime v oleji.
Tyto karbanatky maji jemnou chut a jsou velmi mekke. Jako priloha je nejvhodnejsi salat nebo bramborova kase.

4 komentáře:

  1. Diky za dalsi rychly a chutny recept. Suroviny i u nas dostupne, tesim se az vyzkousim. Mej se krasne.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ahoj Bozenko, u nas doma je delame dost casto - at s masem nebo bez. Nikdy nezklamou   

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Růženko, mňam...karbanátky vypadají moc dobře!!! Karbanátky už jsem dlouho nedělala, tak bych je mohla vyzkoušet   

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Ahoj Ali, udelej, at si  zavzpominas na Toskansko   

    OdpovědětVymazat