V italské kuchyni vládne "pasta". Ale i polévky, zvlášť zeleninové, mají své dobré místečko u stolu. Naše zahuštěné zeleninové polévky jsou zde nazývané "crema" - krém. Momentálně je na trhu hodně chřestu, takže jsem udělala "crema di asparagi", jen lehce zahuštěná moukou rozkvedlanou ve vodě, ve které se vařil chřest.
K tomu osmažené kostičky chleba...posuďte sami!
*******************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
300 gr chřestu
2-3 lžíce mouky - dala jsem polohrubou
trochu mléka
1 žloutek
kostičky opečeného chleba
olej, sůl, strouhaný parmezán
*********************************************************************************************************************
Z chřestu odkrojíme tvrdé části, dobře omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Když je měkký, vyndáme jej a odebereme trochu vody, ve ktere se vařil. Necháme jí vystydnout, vsypeme po částech mouku a dobře rozmíchàme, pak vlijeme zpět do teplé chřestové vody a povaříme až není mouka cítit - asi 10 minut. V trošce mléka rozkvedláme žloutek. Chřest nakrájíme na malé kousky, vložíme zpět do polévky a prohřejeme. Odstavíme z plotny a vlijeme za stálého míchání mléko se žloutkem.
Chléb nakrájíme na malé kostičky, pokropíme olejem a dáme do trouby osmahnout, nebo opečeme na pánvi.
Do talíře vlijeme horkou polévku a vložíme osmažený chléb. Můžeme posypat strouhaným parmezánem a přidat pár kapek kvalitního olivového oleje. BUON APPETITO!
Ahoj Růženko, myslím, že chřestová polévka by moc chutnala
OdpovědětVymazatVyborna polevka. Mame vlastni chrest, tak polevku z nej delam casto. Mam jiny recept, ale chutna nam na kazdy zpusob. Oblibeny je i se zapecenym syrem.
OdpovědětVymazat[1]:Ahoj Ali, nam chutna, delala jsem ji zas vcera. Nekdy pridame testoviny,ale vede opeceny chleba!
OdpovědětVymazatChrest ze zahradky je urcite nejlepsi
OdpovědětVymazatTaky ho delam jen vareny, bud se syrem nebo s volskym okem.Pak se dela rizoto, testoviny...same dobroty