úterý 9. dubna 2019

Polomáčené pomerančové sušenky

Dnes přicházím s dalším receptem ze série čokoládovo - pomerančových, zřejmě jste si už všimli, že mám pro ně slabost, ale kombinace je to opravdu skvělá.Tentokrát jsem upekla sušenky, které jsou jednoduché na přípravu, těsto se velmi dobře vyvaluje a stačí pár ingrediencí. Jediný "problém". dá-li se to tak nazvat, je koupit pomeranče které nemají chemicky ošetřenou kůru, tedy ve kvalitě bio. Pokud nemáte, spařte pomeranč 2x nebo 3x horkou vodou, osušte a můžete strouhat.
********************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
2 vejce
110 gr másla
110 gr cukru
290 gr hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
špetka soli
strouhaná kůra z většího pomeranče
150 gr hořké čokolády, kousek ztuženého tuku
********************************************************************************************************************************************
Máslo dejte do misky a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a nechte prochladnout. Mezitím si vyšlehejte celá vejce s cukrem, přidejte strouhanou pomerančovou kůru a nakonec vlijte prochladlé máslo a dobře promíchejte. Do mouky přidejte špetku soli a prášek do pečiva, pak po částech prosívejte do vaječné směsi a vymíchejte vařečkou hladké těsto. Kdyby se moc lepilo, přidejte trochu mouky.
Přikryjte potravinářskou fólií nebo do ní těsto zabalte a dejte do lednice alespoň na půl hodiny.
Těsto vyválejte na pomoučeném vále nebo mezi dvěma listy pečicího papíru a kulatou formičkou vykrájejte sušenky, dělala jsem o průměru asi 4 cm. Naskládejte na vymaštěný a moukou vysypaný nebo papírem na pečení vyložený plech trochu od sebe a dejte péct asi 15 minut při teplotě zhruba 170°. Když se mírně zabarví okraje, jsou hotové. Nechte vychladnout na mřížce.
Čokoládu rozpusťte s trochou ztuženého tuku ve vodní lázni,nebo použijte kvalitní čokoládovou polevu a namáčejte v ní polovinu upečených sušenek.

Žádné komentáře:

Okomentovat