úterý 20. listopadu 2018

Vepřová panenka s pancettou (Filetto di maiale con la pancetta)

Dnes něco masitého a podzimního - vepřová panenka je měkká, rychlá na přípravu a není ani nijak zvlášť drahá. Většinou jí připravuji nakrájenou na plátky a narychlo opečenou na pánvi jen tak, přírodně.
S pancettou získá ještě víc na chuti, šťavnatosti a na měkkosti.
*************************************************************************************************************************************
INGREDIENCE:
1 vepřová panenka
Plátky pancetty (můžete nahradit anglickou slaninou) tolik kolik bude plátků masa
olivový olej
pár lístků šalvěje (nemusí být)
1 - 2 stroužky utřeného česneku
************************************************************************************************************************************
Maso si nakrájíte na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Pancettu rozložíte na prkénko a na každý plátek položíte jeden díl masa, který mírně potřete utřeným česnekem. Solit se nemusí, pancetta je už slaná dost a bývá i pepřená, ale záleží na druhu takže pokud máte rádi, trocha pepře neuškodí.
Suchou pánev dobře rozehřejte a položte na ní maso pancettou dolů. Opékejte krátce, jen co se opeče pancetta, ale na prudším ohni. Pak maso obrátíte a dopečete i na druhé straně. Myslím že celá záležitost zabere tak 3-4 minuty - jinak se riskuje že maso dlouhým pečením vyschne a ztvrdne.
Maso vyjměte, do pánve dejte trochu vody nebo ještě lépe vývaru a povařte pokud chcete trochu šťávy.
Jako přílohu jsem tentokrát podávala salát, ale dobré jsou i brambory nebo bramborová kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat