úterý 20. listopadu 2018

Kamilky (Camille)

Kamilky jsou malé dortíčky, dalo by se říct muffiny, které kromě toho že jsou velmi chutné jsou i zdravé - jejich součástí je strouhaná mrkev, pomerančová šťáva a mandle. Pečou se v plechových nebo v papírových košíčcích o průměru asi 10 cm.

INGEDIENCE:
3 vejce
250 gr strouhané mrkve
150 gr cukru (nejlépe moučkový)
100 gr jemně strouhaných mandlí
140 gr hladké mouky
40 gr maizeny nebo bramborové moučky
80 ml pomerančové šťávy (nejlépe čerstvě vymačkané z pomeranče)
80 ml rostlinného oleje
1 prášek do pečiva
vanilkový cukr nebo vanilka

Nastrouhejte mrkev a smíchejte s pomerančovou šťávou a olejem až získáte hladký krém. Vejce s cukrem dobře rozšlehejte do světlé pěny, pak přidejte po částech mandle a zamíchejte.
Nyní přidejte mrkvovou směs a po částech mouku, smíchanou s moučkou nebo Maizenou a práškem do pečiva - dobře promíseným. Míchejte až získáte hladkou směs kterou naplníte vymazané a lehce moukou vysypané košíčky asi do 2/3. Pokud použijete papírové košíčky na jedno použití, vymazávání není nutné.
Peče se bez ventilace při 170 - 180 stupních do zlatova. Vychladlé cukrujeme vanilkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat