středa 4. listopadu 2015

Kamilky (Camille)

Kamilky jsou malé dortíčky které kromě toho že jsou velmi chutné jsou i zdravé - jejich součástí je strouhaná mrkev, pomerančová šťáva a mandle. Pečou se v plechových nebo v papírových košíčcích o průměru asi 10 cm.

INGEDIENCE:
3 vejce
250 gr strouhané mrkve
150 gr cukru (nejlépe moučkový)
100 gr jemně strouhaných mandlí
140 gr hladké mouky
40 gr maizeny nebo bramborové moučky
80 ml pomerančové šťávy (nejlépe čerstvě vymačkané z pomeranče)
80 ml rostlinného oleje
1 prášek do pečiva
vanilkový cukr nebo vanilka

Nastrouhejte mrkev a smíchejte s pomerančovou šťávou a olejem až získáte hladký krém. Vejce s cukrem dobře rozšlehejte do světlé pěny, pak přidejte po částech mandle a zamíchejte.
Nyní přidejte mrkvovou směs a po částech mouku, smíchanou s moučkou nebo Maizenou a práškem do pečiva - dobře promíseným. Míchejte až získáte hladkou směs kterou naplníte vymazané a lehce moukou vysypané košíčky asi do 2/3. Pokud použijete papírové košíčky na jedno použití, vymazávání není nutné.
Peče se bez ventilace při 170 - 180 stupních do zlatova. Vychladlé cukrujeme vanilkovým cukrem.

14 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, Kamilky vidím úplně poprvé. receptík se mi opět moc zamlouvá     

    OdpovědětVymazat
  2. V životě jsem o téhle dobrotě neslyšela a určitě vyzkouším co nejdřív, vypadají naprosto dokonale! Je fajn mít někoho za hranicemi, kdo občas přihraje nějakou tu dobrotu .

    OdpovědětVymazat
  3. Růženko, parádní receptík, dávám si ho do pořadníku.   

    OdpovědětVymazat
  4. Nový, opět skvělý recept. Určitě chutná tak dobře jak vypadá. Moc zdravim a snad napíšu co nejdříve. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  5. [1]:Ahoj Ali, taky moc zdravím!! Je to i jednoduché na přípravu, přesně pro nás

    OdpovědětVymazat
  6. [2]: To mě moc těší, že jsem užitečná Já zas nakukuju co se děje v domovině

    OdpovědětVymazat
  7. [4]: Ahoj Boženko, budu se těšit !!

    OdpovědětVymazat
  8. [3]: Ivo taky jsem u tebe byla mlsat   

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Růženko, zdravím po dlouhé době.
    Chci se jen zeptat, zda to pečeš ve formě na muffiny? Nebo jen tak na plechu, děkuji,

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Heli, už jsem si říkala kde jsi skončila!
    Peču to v košíčkách o průměru tak 8 -10 cm nebo i jako muffiny. Taky se to dá upéct ve formě na srnčí hřbet (jen to pak nejsou Kamilky ale chuť je stejně dobrá)

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: Jsou opravdu dobré, ráda jsem se podělila   

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Děkuji Růženko. V Itálii bylo prima, jen počasí bylo všelijaké, pršelo ale jen půl dne. Navštívili jsme Benátky, Veronu a dokonce jsem se zůčastnila kuchařského kursu a udělala pravé tiramisu. Hodně jsme se u toho nasmáli. Zdravím.

    OdpovědětVymazat
  13. [13]: Sledovala jsem počasí a myslela na vás Ale pořád lepší než vedro, to byste se nepodívali nikam a jen leželi u vody - takhle jste viděli krásná města. A ještě ses pobavila s Italama v kuchyni!

    OdpovědětVymazat