pátek 20. března 2015

Kuře po toskánsku

K přípravě následujícího pokrmu budete potřebovat typické toskánské bylinky - šalvěj,rozmarýn a pak česnek, sůl a pepř. Dále nezbytný olivový olej - nejlépe samozrejmě též toskánský - kuřecí stehýnka nebo kousky kuřete,pár brambor a můžeme začít....
INGREDIENCE pro 4 osoby:
2 menší nebo 1 větší kuřecí stehno na osobu
2 lžíce sekané šalvěje
3-4 stroužky česneku
snítku rozmarýnu
sůl,pepř
olivový olej
brambory podle chuti a hladu strávníků
lze přidat pár cherry rajčátek k bramborám
trochu vody nebo bílého vína
Bylinky rozsekáme spolu s oloupanými stroužky česneku - ten můžeme i rozetřít se solí a přidat do bylinek. Směs smícháme se solí a pepřem a 2 lžícemi olivového oleje. Potřeme jím kuřecí stehna a část vsuneme i pod kůži. Necháme v chladu trochu uležet. Mezitim si oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Vhodíme je do mírně osolené vařící vody a povaříme asi 5-7 minut. Do pekáče vložíme ochucená stehna, přidáme ovařené brambory, olej a pokud máte,tak i rozpůlená cherry rajčátka. Já pohodím sem tam i kousky másla...Podlijte troškou vody nebo bílého vína a dejte péct do trouby na 200' asi 45 minut - záleží jako vždy na vaší troubě.

6 komentářů:

  1. Prisla jsem hladova ze zahrady a ty tady nabizis takovou skvelou dobrutku. Hned bych se do ni pustila. Varis moc dobra jidla, rodinka musi byt spokojena. Toskansko nabizi same dobroty.

    OdpovědětVymazat
  2. Růženko, další skvělá mňamka. Dávám si ji do záložky.   

    OdpovědětVymazat
  3. [1]:Rodinka nebrbla... Ja taky ne,varim rada a hlavne je vse rychle. Obcas ale zabrousim i do te ceske Uz jsem Italy naucila na gulas,kure na paprice,bramboracku,vanocni cukrovi ...a dalsi!

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Ahoj Ivo,ja v posledni dobe taky varim casto "ze zalozky!" Aspon byva zmena   

    OdpovědětVymazat
  5. Růženko, upřímně, já můžu machrovat      , já mám italské recepty od jedné české kočky, která umí super vařit, zlatý internet     

    OdpovědětVymazat
  6. [5]:    Ted jsi me pobavila...No jde to z kuchyne do kuchyne,zadny televizni profik Zdravim!!

    OdpovědětVymazat