pátek 14. února 2014

Zapeceny fenykl (finocchio gratinato)

Prinasim dalsi recept s fenyklem. Delala jsem si ho jen pro sebe, takze davky jsou pro 1 osobu:
1-2 fenykly (podle velikosti -a chuti!)
50 gr sunky nebo sunkoveho salamu
3 vrchovaté lzìce strouhaného parmezanu
2 lzìce strouhanky
2-3 lzìce besamelu
lzìce màsla
mlety pepr
trocha oleje
Fenykl zbavìme vrchnìch tvrdych listu (muzeme je pouzìt treba do zeleninové polévky, nakràjené na malé kousky) , rozdelìme na ctvrtky, vyrìzneme stred a nakràjìme podélne na ùzké prouzky. Povarìme v mìrne osolené vode ne ùplne do mekka - stacì 5 minut. Ohnivzdornou misku vytreme olejem nebo màslem a vysypeme troskou strouhanky. Ovareny fenykl smìchàme s na kosticky kràjenou sunkou, besamelem a lzìcì strouhaného syra. Podle chuti pridàme pepr, sul vetsinou netreba, sunka a syr jsou uz dost slané. Dàme do misky, posypeme zbylym syrem a strouhankou, poklademe kousìcky màsla a dàme zapéct. Po vytazenì z trouby nechàme pàr minut odpocinout a podàvàme.

7 komentářů:

  1. Ahoj Růženko, tak to už mám druhý recept  od Tebe, který chci s fenyklem vyzkoušet. Počkám, až bude i u nás krásně čerstvý a pustím se do toho Růženko, měj se moc krásně   

    OdpovědětVymazat
  2. Dalsi dobrutka, ktera si pocka na leto. Měj se krasne,hezky vikend.

    OdpovědětVymazat
  3. Další dobrůtka z fenylu.   

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Ahoj Ali, vyzkousej, uvidis ze ti Jedlici podekuji Hezkou nedeli!!

    OdpovědětVymazat
  5. [2]:Vidis, tady je to zimni zelenina, v lete uz neni dobra. I kdyz v letosni zime by se mu darilo asi i u vas! Tady uz vsechno kvete, pak to zmrzne a ceny poleti nahoru-zvlastni je, ze i u sklenikove zeleniny

    OdpovědětVymazat
  6. [3]: Diky Ivo, je to zvlastni slojeni chutì - fenykl je nasladly , k tomu slana uzenina.... Zdravim   

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:Pardon - SPOJENì, samozrejme. Asi by to chtelo brejle   

    OdpovědětVymazat