sobota 2. února 2013

Pomerančová bábovka s čokoládou

Sezóna pomerančů je v plném proudu a tak jsem se rozhodla upéct pomerančovou bábovku. Čokoláda sice v původním receptu nebyla, ale s ní je rozhodně lepší! :-))
***************************************************************************************************************************************
INGREDINCE:
75 gr másla
3 vejce
šťáva ze dvou pomerančů
180 gr cukru
250 gr mouky
1 prášek do pečiva s vanilkou
strouhaná kůra z půlky pomeranče
2 lžíce oleje
špetka soli
čokoládové lentilky nebo nahrubo nasekaná čokoláda
***************************************************************************************************************************************
Vymačkáme šťávu z pomerančů a dáme stranou.Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme jedno vejce za druhým -je potřeba aby oboje,tuk i vejce,měly stejnou pokojovou teplotu,jinak se směs srazí.
Pak přidáváme střídavě trochu pomerančové šťávy a prosátou mouku s vanilkou a práškem do pečiva, olej, špetku soli a nakonec strouhanou kůru - nejlépe z neošetřených pomerančů, nebo alespoň dobře omytých.
Čokoládové lentilky nebo čokoládu promícháme se lžičkou mouky - tak v těstě nepadá ke dnu.Hustota těsta záleží i na množství pomerančové šťávy,pokud je husté, přidáme jí ještě trochu nebo naopak dáme trochu mouky.Pečeme ve vymazané a vysypané formě na bábovku asi 35 minut pri 170-180 stupních.

4 komentáře:

  1. Ahoj Růženko,moc Tě zdravím Tahle bábovka se mi moc zamlouvá. Já dělávám také olejovou ale bez přidání másla. S tou čokoládou je to moc dobrý nápad.
    Tak jsem zkoušela všlijaké možnosti, aby ti šly zadávat u mně komentáře a  zkus tohle:
    Až se otevře pole komentář a bude tam nabídka komentovat jako..tak vyber název/adresaURL. Do názvu napiš Růženka a do URL dej URL Tvého blogu http//nejenhackovani.blog.cz/
    To by bylo, aby jsme na to nepřišly   

    OdpovědětVymazat
  2. Růženko, to je zajímavá bábovka, určitě stojí za vyzkoušení.

    OdpovědětVymazat
  3. Bábovky dělám moc ráda,možná vyzkouším i tvůj recept vypadá krásně! Alena

    OdpovědětVymazat