čtvrtek 7. února 2013

Mrizkovy kolac s tvarohem a marmeladou

Tento vyborny kolac jsem ochutnala v Praze, "varil" jej manzel me kamaradky. Nechala jsem si samozrejme dat recept, ktery vam nabizim.
Ingredience:
TESTO:500 gr polohr.mouky, 1 Hera, 1 prasek do peciva, 7 lzic mleka,
NADIVKA: 2 polotucne tvarohy (2x 250 gr), 1 vejce, 150 gr mouck.cukru, vanilkovy cukr, citr.kura, rozinky-primerene - vse smichat
Merunkova marmelada-3 sklenicky po 260 gr,troska vody na zredeni-smichat,aby se dobre roztirala
Vypracovat testo, odlozit 1/3 a zbytek vyvalet a ulozit na vymazany a moukou vysypany velky plech.
Na testo naneseme ROVNOMERNE nadivku a na ni pak opatrne rozredenou marmeladu. Z posledni 1/3 testa vytvorime pasky a krizem polozime na marmeladu. Potreme bilkem, je dobre vpravit bilek pod krizeni pasku, aby se dobre slepily.
Peceme v horkovzdusne troube pri 180° asi 30-40 minut.

3 komentáře:

  1. Ahoj Růženko, moc Tě zdravím! Koláč vypadá  nádherně! Moje babička dělávala podobný jen s meruňkovou marmeládou. S tím tvarohem to musí být ještě lepší

    OdpovědětVymazat
  2. Růženko, parádní koláč. Hned bych se dala pozvat.   

    OdpovědětVymazat
  3. Něco podobného dělala babička, ale dávala vrstvu těsta, tvaroh, zase plát těsta a pak na něj matrmeládu nebo půlené švesty, louskané třešně a pod. a pak teprve buď drobenku nebo ty plátky těsta jako mřížky. Bylo to moc dobré. Ten tvůj může být ještě lepší, protože tam není tolik těsta.

    OdpovědětVymazat