pátek 8. února 2013

Klobasa s brambory ( salsiccia con patate)

Jednoduchy a chutny obed pripravite, pokud mate doma dobrou klobasu a par brambor.
Ingredience pro 4 osoby:
pul kg dobre klobasy
750 gr brambor
1-2 strouzky cesneku
rajsky protlak nebo loupana rajcata v konzerve
trochu sekane petrzele
olej,peperoncino nebo trochu pepre
Oloupeme brambory a dame je varit asi na 5 minut-vodu nemusime solit, klobasy byvaji dost slane, dosolime eventualne potom.
Klobasu sloupneme, nakrajime na male spalicky,asi 2-3 cm. Do kastrolu dame trochu oleje a osmahneme s nem cele strouzky oloupaneho cesneku- potè jej vyjmeme. Do takto ochuceneho oleje dame klobasu na kousky, nechame orestovat, pridame trochu rajskeho protlaku-asi sklenku-nebo na kousky nakrajena,oloupana rajcata.
Vodu z brambor slijeme a dame je varit ke klobase.Pokud je pokrm suchy, rozredime jej trochou horke vody,brambory do sebe vsaknou hodne stavy.
Pridame peperoncino, je-li treba i trochu soli a varime,az brambory zmeknou.
Hotovè jìdlo posypeme na taliri trochou sekane petrzelky.

2 komentáře:

  1. Ahoj Růženko, to je super recept na dobrou večeři!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Může to být dobré. Klobásy sice kupujeme málokdy, ale asi tak: muž má rád klobásu s chlebem. Brambory také rád, ale jen na oběd a k nečemu- masu, květáku a pod.

    OdpovědětVymazat